PL EN DE FR RU NG

Bal Charytatywny "Gwiazdy Dobroczynności" 10 luty 2017

Od siedmiu lat firma LEK-AM jest partnerem Plebiscytu „Gwiazdy Dobroczynności” . Rezultaty kolejnego plebiscytu poznaliśmy na Balu Charytatywnym „Gwiazd Dobroczynności” , który odbył się 28 stycznia w Hotelu Sofitel Victoria w Warszawie. Laureatami VIII edycji zostali: Katarzyna Żak, Mateusz Damięcki, Maciej Orłoś oraz Andrzej Wrona. Nagrodę specjalną Magazynu SHOW - otrzymała Katarzyna Bujakiewicz a nagrodę Honorową Kapituły - Dorota Wellman. Po raz pierwszy została przyznana Gwiazda Dobroczynności Forum Odpowiedzialnego Biznesu. Odebrał ją mistrz olimpijski Piotr Małachowski. Wydarzenie poprowadzili Marzena Rogalska z TVP, Agnieszka Hyży z TVN oraz Filip Chajzer z Polsatu.

Laureaci Plebiscytu „Gwiazdy Dobroczynności” użyczają swojego wizerunku w kampaniach społecznych i edukacyjnych, zakładają fundacje i stowarzyszenia, są darczyńcami i wolontariuszami organizacji społecznych, często pomagają im w zdobywaniu pieniędzy na działania spotykając się z firmami lub politykami lub promując zbiórki on-line w mediach społecznościowych, biorą udział w aukcjach, akcjach i koncertach charytatywnych.

Przedsiębiorstwo Farmaceutyczne LEK -AM od początku wręcza nagrody w kategorii zdrowie. W tym roku kategorii Zdrowie zwyciężył Andrzej Wrona nominowany przez Fundację Herosi. Siatkarz wspiera chore dzieci leczące się w Klinice Chirurgii Onkologicznej Dzieci i Młodzieży Instytutu Matki i Dziecka w Warszawie. Odwiedza je w szpitalu, organizuje niespodzianki, zaprasza na mecze i treningi, użycza swego wizerunku do akcji promujących fundację Herosi, zachęca innych do jej wspierania, angażuje się w zbiórkę funduszy na leczenie i zakup sprzętu, w kampanie jednego procenta, realizuje własne, niezwykłe projekty fundraisingowe takie jak sklep „Kłos versus Wrona”, „Wrona taxi|”. Siatkarz w 2016 r. został również ambasadorem Olimpiad Specjalnych Polska. Nagrodę w imieniu firmy LEK-AM wręczyła Danuta Hanna Jakubowska, PR Manager. Podczas aukcji firma LEK-AM wylicytowała także koszulkę Andrzeja Wrony z podpisami całej drużyny.

Relacja z Balu Gwiazd Dobroczynności: https://www.youtube.com/watch?v=QEYDjZmz748&t=13s