PL EN DE FR RU NG

LEK-AM partnerem III Europejskiego Kongresu Jakości 03 kwiecień 2017

Europejski Kongres Jakości organizowany jest od trzech lat przez organizację „Jakość Roku”. W tym roku odbył się 28 marca w Hotelu Monopol w Katowicach. Wydarzenie zgromadziło blisko 200 osób, 16 prelegentów, w tym gości z zahranicy. Tematem przewodnim tegorocznego spotkania była "Jakość w praktyce". Dyskutowano o kulturze i doskonaleniu jakości w organizacji, w zarządzaniui oraz w życiu. Prezentowano ciekawe case study, które niejednoktortnie leżały u podstaw rynkowego sukcesu przedsiębiorstw. Kongres był doskonałą okazją do wymiany doświadczeń z wybitnymi menadżerami biznesu reprezentującymi najwyższe standardy zarządzania oraz nawiązania nowych kontaktów. Ważnym punktem Kongresu był panel dyskusyjny, na temat różnych sposobów pojmowania ekologii w biznesie. Dobrym przykładem jest LEK-AM, który dokłada wszelkich starań, aby dbać o ekologię. Obecnie cała flota samochodowa wymieniana jest na hybrydową i w współpracy z Cartrack Polska LEK-AM monitoruje jakość i bezpieczeństwo jazdy użytkowników floty. LEK-AM współpracuje również z Rokopolem, który zajmuje się organizacją odzysku opakowań. W ramach wydarzenia odbyła się również Gala Finałowa wręczenia Certyfikatów JAKOŚĆ ROKU 2016, w czasie której wyróżniono ponad 100 firm cechujących się wysoką jakością oferowanych produktów, usług i rozwiązań.