PL EN DE FR RU NG

LEK-AM partnerem 50 Najbardziej Kreatywnych w Biznesie 02 czerwiec 2017

W poniedziałek, 29 maja w poznańskim centrum Concordia Design odbyła się uroczysta gala 7. edycji rankingu 50 Najbardziej Kreatywnych w Biznesie. Znamy już wszystkie 50 inicjatyw, które zostały nagrodzone w tegorocznej, nieco odmienionej edycji rankingu. Pomysły, które pomagają budować i promować segment innowacyjnego oraz kreatywnego biznesu w Polsce zostały ocenione przez Kapitułę projektu . Czuwała ona nie tylko nad najbardziej właściwym wyborem laureatów, ale też nad jakością programu wsparcia mentoringowego, edukacyjnego i networkingowego. Do Kapituły zaproszono laureatów sześciu poprzednich edycji rankingu oraz najważniejsze postaci rynku biznesowego w Polsce. „Coraz więcej ludzi w Polsce powtarza, że startupy i innowacyjne małe i średnie firmy są nadzieją dla polskiej gospodarki, a kreatywność jest naszym najcenniejszym dobrem narodowym” – powiedział Grzegorz Kiszluk, redaktor naczelny Brief, pomysłodawca i organizator gali.

Pierwsze miejsce w rankingu Kapituła przyznała Barbarze Sołtysińskiej za projekt indaHash, pozwalający prowadzić zautomatyzowane i kreatywne kampanie z digital influencerami na Instagramie, Facebooku i Snapchacie. Na podium znaleźli się również Mariusz Gralewski (Grupa DocPlanner), w Polsce znany szerzej jako twórca serwisu ZnanyLekarz.pl oraz Filip Granek, Maciej Adamczyk i Sebastian Młodziński z pomysłem drukowania ultracienkich linii przewodzących prąd elektryczny.

W ramach gali odbyła się debata, na temat znaczenia startupów dla biznesu oraz roli kreatywności w kanonie kompetencji XXI wieku, w której wzięli udział:

Pani Małgorzata Wójcik – Dyrektor Personalny LEK-AM

Pan Jacek Jaśkowiak - Prezydent Poznania
Pan Mikołaj Placek - Prezes Zarządu Grupy Oknoplast
Pan Andrzej Matuszyński - Prezesem Eurozetu
Pan Kacper Winiarczyk - Dyrektor Generalny Uber Polska.