PL EN DE FR RU NG

Medal Europejski dla NervoCalmu 14 czerwiec 2017

7 czerwca 2017 r. w Salach Redutowych Teatru Wielkiego - Opery Narodowej w Warszawie odbył się finał 28 edycji Medalu Europejskiego. Laureatami Honorowych Medali Europejskich zostali: Rolf Nikel, Ambasador Republiki Federalnej Niemiec, Marek Prawda, dyrektor Przedstawicielstwa Komisji Europejskiej w Polsce oraz miasto Częstochowa. W bieżącej edycji zostały nagrodzone 132 firmy. Wśród laureatów było Przedsiębiorstwo Farmaceutyczne LEK-AM sp. z.o.o. Firma otrzymała medal za serię suplementów diety : Nervocalm Forte, Nervocalm Sen, Nervocalm Serce.

Celem tego przedsięwzięcia jest wyróżnianie oraz promocja wyrobów i usług oferowanych przez firmy działające na terenie Polski, pobudzenie zainteresowania standardami europejskimi i przepisami obowiązującymi w Unii Europejskiej, pobudzenie zainteresowania wielomilionowym rynkiem Unii Europejskiej wśród polskich przedsiębiorców, pobudzenie zainteresowania konsumentów i przedsiębiorców z krajów Unii Europejskiej Laureatami Medalu Europejskiego.

Medalem Europejskim wyróżniane są wyroby i usługi, które odpowiadają standardom europejskim. Nominowana usługa (lub wyrób) musi spełniać wymagane prawem normy, mieć odpowiednie licencje, patenty itp. Istotna jest dynamika firmy, zdobyte nagrody i certyfikaty.

Polski producent wyrobów medycznych i suplementów diety został wyróżniony za wysoką jakość produktów spełniających najwyższe europejskie standardy. 7 czerwca podczas uroczystej Gali w Operze Narodowej w Warszawie Danuta Hanna Jakubowska, PR Manager  odebrała Medal Europejski za suplementy diety Nervocalm serię. Nagroda jest przyznawana przez Business Centre Club przy wsparciu Europejskiego Komitetu Ekonomiczno-Społecznego z siedzibą w Brukseli.

Przyznany firmie LEK-AM w  XXVIII edycji Medal Europejski jest kolejnym dowodem na powszechne uznanie dla wyrobów rodzimego producenta i ich jakość. To już trzeci Medal europejski. Dwa lata temu odebraliśmy wyróżnienie za suplement diety Magleq B6 MAX, w ubiegłym roku za suplement diety dla mężczyzn Prostaceum.

Celem przedsięwzięcia jest promocja najwyższej jakości wyrobów oferowanych przez firmy działające na terenie kraju, spełniające standardy europejskie i stosujące się do obowiązujących w Unii Europejskiej przepisów. Medal Europejski jest przyznawany od 17 lat przez Business Center Club – Klub Przedsiębiorców i największą w kraju organizację indywidualnych pracodawców. Ma charakter ogólnopolski i jest wydarzeniem niekomercyjnym.