Symbol Innowacji 2017

2017-11-27

24 listopada tego roku, podczas gali w zabytkowych wnętrzach Hotelu Monopol w Katowicach odbyło się uroczyste zwieńczenie 7 edycji programu Symbol Innowacji 2017. W tym roku firma LEK-AM po raz drugi otrzymała to wyjątkowe wyróżnienie. Symbol 2017 to ogólnopolski medialny program promocyjny prowadzony przez wydawcę „Monitora Rynkowego”, niezależnego dodatku dystrybuowanego wraz z „Dziennikiem Gazetą Prawną” i „Monitora Biznesu”, dystrybuowanego wraz z „Rzeczpospolitą”. Symbole, wraz z rozszerzeniem nazwy o daną kategorię, są wyrazem docenienia dotychczasowych działań i osiągnięć. W tym roku ponownie uhonorowano najlepsze i najbardziej symboliczne podmioty świata biznesu, nauki i samorządów, takie, których działalność jest sumą doświadczenia, mądrych decyzji i odpowiedzialności społecznej, oraz długofalowej polityki działania. W Kapitule, która nagradza nominowanych, zasiadają m.in. Henryk Warkocz, prezes TÜV Nord Polska, wieloletni poseł i działacz samorządowy dr Jan Rzymełka, oraz pisarz i medioznawca Tadeusz Biedzki. Dla nagrodzonych i zaproszonych gości wystąpiła z recitalem Adrianna Biedrzyńska.

Z rąk redaktora naczelnego Jakuba Lisieckiego nagrodę, w imieniu Zarządu Firmy, odebrała Danuta Hanna Jakubowska, PR Manager firmy LEK-AM.

Przedstawiciele niemal 60 firm, instytucji naukowych i samorządów wzięli udział w uroczystej Gali programu Symbol 2017.