Pomaganie przez gotowanie!

2019-11-22

Po raz drugi w dniach 22-24 listopada 2019 r. znani i lubiani pojawili się w Dworze Droblin. Fundacja „Razem mierzymy wyżej” we współpracy z Kompleksem Dwór Droblin zorganizowała charytatywny event by wesprzeć bialską fundację „For Life”, której głównym celem jest niesienie pomocy dzieciom, które przeszły przeszczep wątroby.

Przed południem w Dworskiej Kuchni do kulinarnego pojedynku stanęli znani z ekranów m.in.: Anna Lucińska, Robert Moskwa, Artur Chamski, Antek Smykiewcz, Charlotta Zielińska, Natasza Leśniak, Maciej Jadowski i Daria Marcinkowska. „Kucharze” mieli 4 godziny na przygotowanie 3 dań: przystawki, dania głównego oraz deseru a ich zmagania oceniało srogie jury: Anuello Serra prezes Zrzeszenia Kucharzy Włoskich , Paulina Drażba prezenterka telewizyjna, Mariusz Kamiński znany warszawski restaurator, Marek Artyszuk szef kuchni Dworu Droblin oraz Paweł Skerczyński właściciel Kompleksu Dwór Droblin.

Wieczorem podczas uroczystej kolacji artyści zaprezentowali swoje umiejętności wokalne. Odbyła się także aukcja na rzecz fundacji. Firma LEK-AM wspierała trzydniowe wydarzenie przekazując produkty i kosmetyki Shecell dla występujących charytatywnie artystów, a także uczestnicząc aktywnie we wszystkich towarzyszących wydarzeniu imprezach.