„Orzeł” tygodnika Wprost za badania i rozwój!

2016-07-15

Za badania i rozwój „Orzeł” tygodnika Wprost dla firmy LEK-AM !

„Orły Wprost” to wyjątkowe nagrody dla firm, samorządów i wybitnych osobowości z poszczególnych województw, które realizując swoje działania wspierają rozwój gospodarki, kraju i własnego regionu. Nazwa nagrody nawiązuje do wyróżnienia, jakie otrzymał wydawca "Wprost" od Stowarzyszenia im. prezydenta Ryszarda Kaczorowskiego. Przyznawane są w dwóch kategoriach - najwyższy średni wzrost oraz najwyższy zysk netto.

Nagrody dla mazowieckich „Orłów” Tygodnika Wprost rozdano 8 czerwca 2016 r. w trakcie uroczystej gali zorganizowanej w hotelu Marriott. Dyplomy i statuetki wręczał prezes zarządu PMPG Polskie Media S.A. i wydawca tygodnika „Wprost” Michał Lisiecki. Wieczór prowadził Jacek Pochłopień, zastępca redaktora naczelnego „Wprost”. Patronat honorowy nad wydarzeniem objęło Ministerstwo Rozwoju, które reprezentował na uroczystości wicepremier Mateusz Morawiecki, a patronem medialnym było Polskie Radio S.A.

Podczas gali w warszawskim hotelu Marriott wręczono cztery statuetki. Orła Tygodnika „Wprost” dla spółki z największym średnim zyskiem netto otrzymała PGE Polska Grupa Energetyczna SA. W kategorii Społeczna Odpowiedzialność Biznesu statuetkę odebrała firma Boehringer Ingelheim sp. z o.o. Nagroda dla Inwestycji Roku trafiła do GPG - Green Property Group za projekt Szucha Premium Offices. W kategorii Badania i Rozwój nagrodzono Przedsiębiorstwo Farmaceutyczne LEK-AM. Statuetkę w imieniu firmy odebrał Krzysztof Smolik, Dyrektor Zarządzający Sprzedaży i Marketingu.

Zestawienie nagrodzonych przedsiębiorstw zostało opracowane wspólnie przez redakcję tygodnika „Wprost” oraz firmę Bisnode.

Ilona Weiss, prezes ABC Data oraz Michał Lisiecki, prezes zarządu PMPG Polskie Media S.A. i wydawca tygodnika „Wprost” wręczają nagrodę Krzysztofowi Smolikowi, Dyrektorowi Zarządzającemu Sprzedaży i Marketingu LEK-AM

Krzysztof Smolik, Dyrektor Zarządzający Sprzedaży i Marketingu LEK-AM ze statuetką