EUROPEAN QUALITY CERTIFICATE® 2018

2018-11-28

Mysłowice i industrialne wnętrza Szybu Bończyk stały się centrum rozmów o jakości, zarządzaniu i współczesnym podejściu do biznesu. Wyzwaniem współczesnych firm jest w dużej mierze przeciwdziałanie rotacjom pracowników i zbudowanie stabilnej organizacji. Jak tego dokonać? O tym rozmawiali uczestnicy podczas konferencji zorganizowanej 28 listopada 2018 r. przez Fundację Qualitas

Wystąpienie inauguracyjne wygłosił Marek Śliboda, prezes Marco Sp. z o.o. Kwestia efektywnego zarządzania w czasach rynku pracownika była poruszona również podczas panelu dyskusyjnego, moderowanego przez Marcina Kałużnego, Prezesa Zarządu Fundacji Qualitas. W panelu udział wzięli: Mirosława Gerkowicz, Dyrektor Działu organizacji Jakości Kształcenia WSEI Lublin, Danuta Hanna Jakubowska, PR Manager, Przedsiębiorstwo Farmaceutyczne LEK-AM, Zygmunt Król , Prezes Zarządu, Saatbau Polska Sp. z o.o.

Zwieńczeniem wydarzenia była uroczysta gala, w czasie której Laureatom EUROPEAN QUALITY CERTIFICATE® 2018 wręczone zostały dyplomy i statuetki. Złotą Statuetkę otrzymało Przedsiębiorstwo Farmaceutyczne LEK-AM oraz Certyfikat w kategorii:  zrównoważony rozwój za: całokształt działań firmy LEK-AM dotyczących stosowania zasad odpowiedzialnego biznesu.

W uzasadnieniu czytamy cyt. :”Stosowanie się do zasad odpowiedzialnego biznesu stało się istotne, gdy konsumenci zaczęli się domagać nie tylko dobrych jakościowo towarów, ale i takich, które są produkowane z zachowaniem troski o środowisko naturalne, przy poszanowaniu praw pracowników oraz zachowaniu standardów  etycznych”.

Laureaci Certyfikatu to elitarne grono najlepszych przedsiębiorstw. Certyfikat oparty jest o ściśle przestrzegane zasady weryfikacyjne. Głównym kryterium jest audyt, przeprowadzany w siedzibie uczestnika. Skrupulatne wypełnienie kwestionariusza samooceny oraz przedstawienie zaświadczeń z ZUS i Urzędu Skarbowego, wraz z pozytywną oceną z audytu, gwarantuje końcowy sukces.

Dr Joanna Rosak-Szyrocka, Wiceprezes Fundacji Qualitas, Danuta Hanna Jakubowska, PR Manager, Monika Wtorek, specjalista PR z firmy LEK-AM.