Europejski Kongres Jakości

2019-11-14

Przy okazji V Jubileuszowego Europejskiego Kongresu Jakości 2019 w Lublinie, który odbył się 14 listopada 2019 r. firma LEK-AM odebrała zaszczytne wyróżnienie w postaci Diamentowej statuetki oraz czwarty już dyplom European Quality Certificate.

Wykład inauguracyjny wygłosił znany naukowiec oraz praktyk prof. Andrzej Jacek Blikle. W swym nietuzinkowym wystąpieniu wskazał różnice pomiędzy tradycyjnymi a nowoczesnymi – turkusowymi organizacjami. Wykład inauguracyjny został dopełniony debatą poprowadzoną przez Marcina Kałużnego, Przewodniczący Kapituły i Prezesa Zarządu Fundacji Qualitas. na temat „Turkusu w Praktyce” , w której wzięli udział prof. Andrzej Blikle, Marek Śliboda, Prezes Zarządu MARCO Sp. z o .o. oraz Sławomir Harazin, Wiceprezes Zarządu ACTION SA.

Kolejnym etapem wydarzenia był poprowadzony przez dr hab. inż. Katarzynę Hys z Politechniki Opolskiej panel dyskusyjny „Kobiety w Biznesie”. Swoją wiedzą i doświadczeniem podzieliły się: Danuta Hanna Jakubowska, PR Manager LEK-AM Sp. z o.o., Teresa Bogacka, Kanclerz Wyższej Szkoły Ekonomii i Innowacji oraz Anna Rutkowska, Wiceprezes Zarządu VET PLANET Sp. z o.o. Uczestniczki opowiadały jakie wydarzenie z ich życia wpłynęły na osiągnięcie sukcesu w biznesie oraz jakie były ich najtrudniejsze decyzje w życiu zawodowym. Zdradziły również, które cechy cenią we współpracownikach, a także jakie wyzwania i zagrożenia stoją przed współczesnymi kobietami sukcesu.