Produkty
ZATOGRIP MINI 6m+ z laktoferyną
ZATOGRIP MINI 6m+ z laktoferyną
suplement diety dla dzieci powyżej 6 miesiąca życia
Produkt w płynie przeznaczony dla dzieci i niemowląt powyżej 6. miesiąca życia do stosowania jako wsparcie odporności1
ZATOGRIP MINI 6m+ z laktoferyną to potrójna siła dzięki połączeniu standaryzowanych ekstraktów roślinnych z owoców aceroli i owoców bzu czarnego oraz laktoferyny.
Składniki aktywne ZATOGRIP MINI 6m+ z laktoferyną –ekstrakt z owoców aceroli zawierający witaminę C, ekstrakt z owoców bzu czarnego i cynk - wspomagają organizm w prawidłowym
funkcjonowaniu układu odpornościowego.1
Dostępne opakowania:
Krople 30 ml
Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia dla uzyskania korzystnego efektu:
2 ml (1 ml dwa razy na dobę, w godzinach porannych i wczesnopopołudniowych).
Składniki w 2 ml:
Ekstrakt z owoców aceroli 86,4 mg, suchy ekstrakt z owoców bzu czarnego 80 mg, cynk 1,5 mg*, zawartość laktoferyny: 2mg w 2 ml.
Sposób użycia:
Produkt należy wstrząsnąć przed spożyciem. Do produktu dołączona jest miarka pozwalająca na precyzyjne odmierzenie i podawanie płynu. Przed podaniem produkt rozcieńczyć w wodzie, w proporcji 1:1. Produkt zawiera składniki pochodzenia roślinnego, które mogą być przyczyną wystąpienia osadu, co nie wpływa na jakość produktu..
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze pokojowej (15-25oC), w ciemnym i suchym miejscu. Po pierwszym otwarciu produkt należy przechowywać w lodówce i spożyć w terminie 30 dni. Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Ostrzeżenie:
Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników suplementu diety. Produkt nie jest przeznaczony dla kobiet w ciąży i karmiących piersią. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są istotne.
* %RWS: 15% referencyjnej wartości spożycia na cynk
1. Dzięki zawartości ekstraktu z owoców bzu czarnego (Sambucus nigra L.), cynku oraz witaminy C, której źródłem w produkcie jest ekstrakt z owoców aceroli (Malpighia glabra L.).