LEK-AM wspiera 32. Finał WOŚP wystawiając na aukcji Przygodę w Szkocji z Moniką Richardson

2024-01-22

LEK-AM i Monika Richardson dla WOŚP

Tradycyjnie w ostatnią niedzielę - 28 stycznia odbędzie się 32. Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. W tym roku Orkiestra zbiera środki na leczenie płuc po pandemii. Swoją cegiełkę w tym roku pragnie dołożyć nasza Firma i wspólnie z Moniką Richardson, oferuje na licytację niezwykły pobyt w przepięknej Szkocji, gdzie zwycięzcy zwiedzą nie tylko Edynburg, ale także udadzą się do Parku Narodowego Loch Lomond. A wszystko to w szczytnym celu.

Problem z chorobami płuc po pandemii jest poważnym wyzwaniem dla ochrony zdrowia. W tym roku WOŚP postanowiła zagrać i uzbierać środki na pomoc szpitalom w walce ze skutkami COVID-19. W tej jednoczącej miliony ludzi akcji dobrej woli, nie mogło zabraknąć LEK-AM Oddychaj – „Przyjaciela Polskiej Alergologii”

Dołączamy do Wielkiej Orkiestry wspólnie z Moniką Richardson, zaprzyjaźnioną z nami znawczynią Szkocji. Ten kraj to ojczyzna Alexandra Fleming’a, którego powiedzeniem było: „to natura wyprodukowała penicylinę, ja ją tylko odkryłem”. Dzięki tej aukcji zwycięzcy odkryją piękną Szkocję – powiedział w jednym z wywiadów Krzysztof Smolik, Dyrektor Zarządzający sprzedaży i marketingu. LEK-AM jest polską firmą farmaceutyczną, wytwarzającą leki stosowane w leczeniu chorób z różnych obszarów medycyny, m.in. są to leki używane w leczeniu chorób układu oddechowego. Każdy kto w tym roku będzie poszukiwał sposobu na wsparcie Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy, może wziąć udział w licytacji wycieczki do Szkocji w towarzystwie Moniki Richardson.

- Bardzo się cieszę, że w tym roku nareszcie możemy wspólnie wspierać Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy. Zapraszam do licytacji, którą będę obserwować z wypiekami na twarzy. Postanowiłam, że zabiorę zwycięzców aukcji do mojej ukochanej Szkocji. Dzięki LEK-AM będziemy mogli odwiedzić moje ulubione miejsca. Udamy się do pięknego Edynburga, którego  architektura jest godna uwagi, ale najbardziej cieszę się na powrót do niezwykłych szkockich krajobrazów gór i jezior i atmosfery tajemniczości rodem z powieści sióstr Brontë. To będzie wspaniały czas, już nie mogę się doczekać i trzymam kciuki za licytację - mówi Monika Richardson.

Więcej szczegółów na temat wyprawy do Szkocji można znaleźć tutaj.