Gala Charytatywna w Topaczu

2024-06-28

Fundacja Beneco działa od 10 lat. 28 czerwca na Zamku w Topaczu koło Wrocławia odbyła się Gala Charytatywna, której celem było zebranie funduszy na wsparcie kobiet w walce z chorobą nowotworową.

To była pierwsza gala - następna dla kobiet walczących z depresją, odbędzie się w październiku. Fundacja poprzez różne działania pragnie uświadomić społeczeństwo, że pacjentka chora na raka to nadal piękna i wartościowa kobieta, dlatego wszystkie działania kierują do tych kobiet – by w tej nierównej walce mogły wciąż czuć się pięknie, kobieco i wyjątkowo. Zebrane fundusze, a takie było założenie organizatorów, pomoże przede wszystkim kobietom chorującym na nowotwór przeżyć spokojnie i bezpieczne każdy dzień ich życia z chorobą. Poprawa ich zdrowia, wpływa pozytywnie na ich psychikę i komfort życia. To była ciekawa, pełna zaskakujących występów i niezapomnianych wrażeń uroczystość. Firma LEK-AM wsparła gale pakietami zdrowia dla uczestniczek. Jesteśmy dumni, że choć w niewielkim stopniu mogliśmy pomóc w tym ważnym przedsięwzięciu.