Toruńska Mini Lista Przebojów

2018-04-23

Impreza charytatywna, od 26 lat organizowana prywatnie przez Mariolę i Bogdana Jankowiaków pod patronatem Prezydenta Miasta Torunia i wojewody Kujawsko-Pomorskiego. Całkowity dochód z imprezy przeznaczony jest na dziecięce hospicjum „Nadzieja”. Impreza ma formułę Mini Playback Show – dzieci klas I-III szkół podstawowych wcielają się w dorosłe gwiazdy muzyki rozrywkowej. Toruński Teatr im. W. Horzycy, w którym odbywa się Finał imprezy, po brzegi zapełnia się publicznością.

Od sześciu lat firma LEK-AM wspiera imprezę, funduje także specjalne nagrody wykonawcom. Danuta H. Jakubowska, PR Manager aktywnie uczestniczy w pracach Jury, była także przewodniczącą Jury, a Grzegorz Wojciechowski, kierownik Zespołu KAM wraz z rodziną pracują jako wolontariusze. W dowód uznania podczas koncertu jubileuszowego w ubiegłym roku , organizatorzy najbardziej zasłużonym wręczyli statuetki anioła z napisem ”Jesteśmy tyle warci, ile możemy dać drugiemu człowiekowi”. XXVI Lista przebojów odbyła się 23 kwietnia 2018 r.